Blogg

Så kan du som är stafettläkare få jobba mer flexibelt

Den stora bristen på kompetens inom vården har lett till att uppdragsgivare söker med ljus och lykta efter läkare och annan vårdpersonal. Detta gör att du kan få en bra lön genom att jobba som stafettläkare via ett bemanningsföretag. Genom att göra detta kan du dels få jobbar flexibelt och dels få en bättre lön. Därmed har du bland annat möjligheten att jobba lite mindre och tjäna lika mycket (eller lite mer), om du så önskar.

Men detta är faktiskt inte de enda fördelarna med att jobba som stafettläkare och alltså hyras ut av ett bemanningsföretag till olika uppdragsgivare. Det finns även fler fördelar med detta upplägg som vi vill belysa. Läs vidare för att få insikt i dessa!

3 oväntade fördelar med att jobba som stafettläkare

De största fördelarna med att jobba som konsult är att du får:

  • Mer flexibilitet i schemaläggningen och andra förmåner. Genom att jobba som stafettläkare kan du få en ökad flexibilitet i din schemaläggning samt ta del av andra förmåner. Till exempel kan du få resa mer i arbetet och även spendera mer tid med att behandla patienter snarare än att behöva hantera pappersarbete.
  • Forma din tillvaro för en mer optimal balans mellan fritid och jobb. En annan fördel med detta upplägg är att det ger dig en ökad möjlighet att påverka din tillvaro till det bättre. Du kan bland annat få en mer optimal balans mellan fritid och jobb genom att anpassa schemat till att bättre passa dina personliga behov och preferenser.
  • Hitta motivationen i ditt arbete igen och bli som pånyttfödd. Många läkare som har tappat motivationen och kanske förlorat sig själva i yrkeslivet uppger att de ser en stor fördel med att jobba som konsulter. Detta ger dem möjligheten att hitta motivationen i arbetet igen och därmed bli som pånyttfödda. Om du vill blåsa nytt liv i din karriär kan detta med andra ord vara en möjlighet som du vill utforska lite närmare.

Är du intresserad av att kika närmare på denna möjlighet? Ta då en kontakt med ett bemanningsföretag för att diskutera detta!