Blogg

Vilken restaurang i Stockholm är bäst på catering av smörgåstårta?

Till bröllop, begravning eller studentfesten – smörgåstårta passar utmärkt vid de flesta tillfällen. I Stockholm finns mängder av företag som erbjuder catering – vilka är bäst?

Det går inte att säga exakt vilken restaurang som är bäst eftersom det helt beror på vad som ska betygsättas. Som kund bör man alltså först och främst fundera på vad som är viktigt och sedan jämföra restaurangerna utifrån det. När du ska beställa catering – vad väger tyngst? För den som hellre vill beställa matkassar eller ordna maten hemma, finns såklart även en sådan möjlighet.

Recensioner av tidigare kunder

Genom att se på recensioner, via så kallade recensionssidor, går det att avgöra vilken av Stockholms restauranger som är bäst – eller i alla fall har bäst betyg. Att en restaurang har fler recensioner än en annan kan däremot bero på hur de jobbar med att samla upp recensioner av sina gäster. Men visst kan det ge en fingervisning. Inte minst om det finns en recension från en kund som just köpt smörgåstårta.

Utbudet – Vid allergi med mera

Den bästa restaurangen för en familj – kan vara otänkbar för en annan. De flesta restauranger kan erbjuda laktosfritt och glutenfritt. Men vid andra allergier kan det bli svårare. Välj gärna en smörgåstårta som kan levereras i flera olika (tydligt markerade) allergialternativ.

Priset – Någon måste vara billigast

Billigast är inte alltid bäst – men i vissa fall väger priset mycket tungt. Enda vägen för att avgöra vem som är billigast är att jämföra priser eller ta in offerter. Överlag är matvarubutiker billigast men de kan i sin tur inte erbjuda samma anpassning eller service.

3 tips – Beställa smörgåstårta via catering

  • Allergier eller andra behov
    Vet ni vilka som kommer på festen? Kontrollera allergier eller andra behov av speciallösningar. Vet ni inte vilka som kommer? Fråga cateringföretaget vilka allergialternativ som är vanligast på smörgåstårtor. De kan exempelvis rekommendera en laktosfri, en sockerfri och en glutenfri tårta.
  • Hyra av bord och stolar?
    Tårtorna köps ofta in vid fester som innebär ett större antal gäster. Behövs extra bord och stolar eller bestick? Flera av de större aktörerna i Stockholm erbjuder kompletta lösningar dvs. även uthyrning av inredning, partytält med mera. I annat fall får det hyras från något annat företag.
  • Kan även köpas långt innan matdags
    En smörgåstårta serveras generellt kall vilket gör dem smidiga att ha stående i kylskåpet ett par timmar innan servering. En smidig lösning exempelvis på en studentfest där gästerna förväntas kommer under ett par timmar. Varm mat kommer att kallna och skulle maten levereras långt innan gästerna kommer måste den värmas upp.